maanantai 18. kesäkuuta 2018

SÄRKÄNNIEMEN KOIRAMÄKI


Yks mun tän kesän tavoitteista oli käydä koiramäessä, ja nyt se on check! En varmaankan ole ainoa jonka yksiä suosikkeja Koiramäki ja muut Kunnaksen kirjat ovat olleet. Ja mikäli Kunnaksen kirjoja on lukenut, ei tämä Särkänniemen Koiramäki varmasti koidu pettymykseksi. Toinen syy Koiramäen vierailulle oli nähdä nähdä mahdollinen paikka, jossa vierailla Tipin kanssa, kun sen aika koittaa. 

Pakko myöntää, että olen käynyt jo aiemmin Särkänniemen reissulla Koiramäessä pyörähtämässä, mutta aikaa siitä on jo muutama vuosi ja kierros oli melko pikainen. Nyt kun koko reissun ainoa tarkoitus oli mennä ainoastaan Koiramäkeen, jopa mä sain kulumaan aikaa yli pari tuntia.

No entäs se itse puisto? Onko se sitten käymisen arvoinen? No on! Alueelle on rakennettu Koiramäen kylä eläimineen, kaupungin taloineen, sekä maataloineen. Koko paikka on kuin itse hyppäisi Kunnaksen kirjoihin sisälle. Eläimetkin ovat ihanasti yhdistetty kylän/ Koiramäen talon eläimiksi. Oli myös ihana, kuinka kaiuttimista kuului kylän ääniä tai talossa makoilevan rengin kuorsausta, hyppäät oikeasti aivan eri maailmaan. Vaikka Koiramäki onkin nopea kiertää, esimerkiksi huvipuisto käynnin yhteydessä, löytyy Koiramäestä vaikka mitä katseltavaa ja tekemistä, jos vain viitsii katsella ympärilleen. 

On ihana huomata miten hyvin koko puisto oli tehty. Kaikki oli kovin yksityiskohtaista ja kaikkea hauskaa nähtävää löytyi kuin kirjoissa. Voit nähdä Herra Hakkaraisen kävelemässä katolla tai kissan kurkkaamasta ikkunasta. Ympäri puistoa oli myös esimerkiksi patsaita, ikään kuin Koiramäen väkeä, mutta myös työntekijät eläintenhoitajista kahvilan työntekijöihin olivat Koiramäen asukkeja. Myös kahvila ja kauppa olivat Koiramäen tyyliä. 

Vaikka aikuisille onkin lähinnä katseltava, löytyy lapsille kyllä tekemistä! Esimerkiksi leikkipaikka ja talutusratsastusta. Mikäli yhtään pitää Koiramäki kirjoista, ja oikeastaan vaikka kirjat eivät sen tutumpia olisikaan, suosittelen Koiramäessä käyntiä!   -Julia💕

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti